Wie ben ik?

Mijn naam is Mariëtte Cornelissen (1960) ik ben geboren en getogen Zeelandse (niet Zeeuwse… maar Zeeland in Brabant). Als kind al had ik oog voor de natuur en ‘het natuurlijke’. Later op, puber leeftijd, greep ik bij oorpijn of verkoudheid steevast naar de boeken die mijn moeder in de kast had staan: “Oma weet raad!” en “Gezondheidstips van oma”. Als ik dan bijvoorbeeld keelpijn had droeg ik ’s nachts een gedragen sok om mijn nek en bij oorpijn plakte ik op een stuk ui achter mijn oor. Toen al begreep ik dat alles in de natuur aanwezig is. Begin 80-er jaren kwam ik op de bieb de twee boeken van Mildred Carter tegen: “Lichaamsreflexologie” en “Handreflexologie”. Wow! Wat een openbaring waren die twee boeken voor mij: dus het is waar!  

Alles zit niet alleen in de natuur maar ook in ieder van ons. Een bevestiging van wat ik eigenlijk altijd al diep van binnen geweten had: Je kunt jezelf helen. Ook met deze nieuwe opgedane kennis ging ik experimenteren natuurlijk. Toen ik daarna weer eens oorpijn had deed ik elastiekjes om mijn pink en ringvinger, ik ben op bed gaan liggen met flinke oorpijn en écht er gebeurde zoveel in zo’n korte tijd! Mijn oor begon te kraken en in no time kwam er een hoop troep, gepaard gaande met bloed, uit. De reactie was zó heftig. Voor mij een overduidelijk bewijs dat de constante druk op de reflexpunten van het betreffende oor, veroorzaakt door de elastiekjes, zijn uitwerking had.

Creativiteit

Een andere hele belangrijke interesse van mij is creativiteit, met name tekenen en schilderen. Na de HAVO heb ik dan ook aan de Gelderse Leergangen Nijmegen mijn studie TeHaTex tot docent Tekenen en Textiele werkvormen gevolgd. Na het behalen van mijn diploma heb ik een aantal jaren in het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs gewerkt.

Intussen getrouwd met een druk bezette partner met een eigen bedrijf, heb ik na de geboorte van ons tweede kind, een dochter, het onderwijs verlaten om mijn eigen ‘eenvrouwszaak’ te starten als grafisch vormgever. Deze werkzaamheden voer ik heden ten dage nog steeds uit, weliswaar op een veel lager pitje.

Maar… naast alle dagelijkse beslommeringen en het werk als grafisch vormgever en stylist, bleef mijn grote interesse voor natuurlijke geneeswijzen als een dikke rode draad door mijn leventje lopen. Boeken over energie, chakra’s, homeopathie, voeding etc. heb ik vanaf het moment dat ik die eerste boeken van Mildred Carter ontdekt had, altijd gelezen. Op vakantie gingen er wel een paar romans mee maar toch zeker een hele stapel ‘studieboeken’ die ik las alsof het romans waren. Ik ben toen ook cursussen gaan volgen Toen ik in januari 2008 van de ene op de andere dag mijn stem verloor ben ik tot het besef gekomen dat ik de boodschap hierachter diende te ontdekken. Wat blokkeert mij in het uiten? Toen heb ik besloten om datgene wat in mij leeft te gaan uiten en toe te geven aan mijn diepe innerlijke verlangen om therapeut te worden en anderen te helpen zichzelf te helpen. Daartoe ben ik de officieel erkende opleiding tot NEI coach gaan volgen en daarna de opleiding NLP Practitioner.

In december 2013 is mijn man Peter overleden. Na zijn overlijden en na het wegvallen van zijn bedrijf, heb ik, met heel veel hulp, een zeer ruim en gezellige praktijk en atelier gerealiseerd aan huis! De keuze voor de naam VIVRE is tweeledig, ten eerste: het leven na Peter gaat door, hoe moeilijk ook soms. En ten tweede: een knipoog naar het, door ons zo geliefde Frankrijk en de Franse taal.

Ik hoop je heel graag eens te ontmoeten in mijn Praktijk Vivre.